Kontrabánt smo ljubitelji Brd in vina

Druži nas navdušenje nad vinorodno pokrajino.

Prav to nas je povezalo z lokalnimi vinarji na slovenski in italijanski strani.

SSKJ: "kontrabánt in kontrabànt -ánta m (ā á; ȁ á) starinsko tihotapljenje, tihotapstvo"

Kontrabánt je ustvarila in soustvarja klapa ki v teh koncih čisto preveč uživa. Ker se radi družijo in širijo ljubezen do Brd in Collia, si niso mogli dopustiti, da bi vse njihove
skrivnosti zadržali le zase.

Prav zato so skupaj staknili glave, se povezali še z ostalimi prijatelji iz slovenske in italijanske strani, in začeli snovati posebna vinska doživetja … Tako je nastal Kontrabánt. Starinsko to pomeni tihotapljenje; ki pa je na teh koncih zgodovinsko precej znano.  Življenje ob meji je bilo namreč že od nekdaj zanimivo in polno takšnih in drugačnih prigod.

Ekipa se je skozi leta širila, idej in projektov je bilo vedno več, a želja je ostajala enaka – povezati slovensko in italijansko stran skozi pristne zgodbe, obenem pa ustvariti prvo vinsko skupnost ljubiteljev Brd in Collia, ki bo poleg naših prijateljev vinarjev vključevala še gastronomska in enološka doživetja.  

Obstajamo zato, da povezujemo Brda ter Collio in tako raziskovalcem tega koščka sveta razkrijemo trajnostne zgodbe naših krajev, ki nas navdušujejo.

Spoznaj nas Kontrabánt masterminds

single-neutral-actions-share-2

Dani

snovalec družabnega življenja v Brdih, z vizijo usmerjeno v razvoj te vinorodne pokrajine in v trajnostne turistične produkte, je že od rojstva tesno povezan z briško zemljo. Mi ga imamo radi predvsem zaradi njegove podjetniške žilice in pa imenika polnega kontaktov. Ko nekaj potrebujemo, ni panike, naš Dani zrihta vse!

single-neutral-actions-flash

Matjaž

je naš biznis guru, ki ideje stresa iz rokava, njegove misli pa včasih tečejo tako hitro, da mu ostali s težavo sledimo. Še sreča, da nam vse naloge zabeleži v Asano! 🙂 Matjaž je Brda tako vzljubil, da so postala njegov prvi dom. Z veliko mero prave energije in ljubezni do teh krajev tako ves čas ustvarja nove briške vinske zgodbe.

single-neutral-actions-flight

Blaž

naš svetovni popotnik in zakladnica dobrih zgodb. S tabo se bo družil na Wine Safariju, ko ti bi med vožnjo zaupal zgodbe o pravih tigrih iz Indije in kako v Južni Ameriki preživeti za 1 dolar na dan.​

professions-woman-chef-3

Hana

je šefica okusov in dekoracije. Vse dobrote, ki jih boš pri nas poskusil, ti bo skrbno pripravila prav ona. Najraje ustvarja sladice in s tem skrbi, da v timu nikoli nismo lačni, pa posledično tudi ne super fit. 😊

single-neutral-actions-monitor

Edo

skrbi, da so naše (tihotapske) poti tudi digitalizirane in uporabniški računi shranjeni na varnem. Na Wine Safariju se žal ne bo družil s tabo, ga pa gotovo srečaš na DOK-u – ko unovčuje e-kupone, seveda.

Luca

ima rada akcijo in projekte v turizmu. Iz briške brajde se večkrat seli v istrsko. A dokler na ta način ohranja pisateljsko inspiracijo in vedno najde prave tihotapske besede, ji tega nikakor ne zamerimo.

single-neutral-actions-edit-1

Andraž

naš umetnik, ki že od samega začetka skrbi, da smo Kontrabántarji tudi na vzven tako lepi in pristni, kot v naših srcih. Njegove ideje bi z veseljem takoj pretihotapili v vsak projekt, a Andraža ne prelisičiš kar tako.

Se želiš družiti z ekipo Kontrabánt?

Odpri svoj uporabniški račun in se nam pridruži na naslednjem doživetju