HVALA!

Se vidimo prihodnje leto.

Na dobrodelni dražbi zbrali 6.000 evrov

Tudi letos smo ekipa Kontrabánt, člani Rotary kluba Medana-Goriška in umetniki – člani mednarodnega festivala Art Circle, v sodelovanju z lokalnimi vinarji, združili moči in pripravili izjemno dobrodelno dražbo, katere izkupiček smo v celoti namenili otrokom. Hvala vsem, ki ste skupaj z nami omogočili otrokom nepozabno izkušnjo na morju, ki bo obogatila njihova življenja in jim odprla vrata v svet neomejenih možnosti.

Izkupiček bo v celoti namenjen otrokom za udeležbo na poletnem kampu s Saro Isaković

Briški praznik vina: Dnevi odprtih kleti

Kontrabantarji se bomo po novem v Brdih srečevali vsak tretji in ne več drugi vikend junija. Takrat je namreč čas za praznovanje tradicije vinogradništva na dogodku Dnevi odrtih kleti. To je tudi čas, ko okušamo izvrstna briška vina, gastronomijo in se družimo z našimi prijatelji vinarji.

Zakulisje procesa pridelave vina, zgodbe in anekdote vinarjev, okušanje različnih sort vin in uživanje v sončnih razgledih na posestih vinarjev, bo vse ljubitelje žlahtne kapljice za dva dni popeljalo v edinstven čas in prostor.

O Dnevih odprtih kleti – DOK Brda

Dnevi odprtih kleti v Brdih so prava poslastica za ljubitelje vina in edinstvena priložnost za raziskovanje bogate vinske dediščine te čarobne slovenske pokrajine. Dogodek, ki povezuje večje in manjše vinarje, se navadno odvije na tretji vikend v juniju. To je čas, ko cele družine vinogradnikov odprejo vrata svojih kleti, kar omogoča obiskovalcem, da se potopijo v svet vrhunskih vin, ki so plod strastnega dela in edinstvene pokrajine Goriških Brd.

Na sprehodu med vinogradi, posestmi in vinskimi kletmi se lahko gostje srečajo z gostoljubnimi vinarji, ki z veseljem delijo svoje znanje o vinski tradiciji tega območja, vedno pa poskrbijo tudi za zabavo. Okušanje vrhunskih vin ob spremljavi lokalnih kulinaričnih dobrot postane enkratno doživetje, ki združuje Briško ljubezen do enologije, kulture in Brd. 

Dnevi odprtih kleti v Brdih tako ponujajo edinstven vpogled v srce te vinorodne regije.

DOK 2024 sodelujoči vinarji