Prijava / Registracija

Dnevi odprtih kleti – DOK 2024

V 2024 se v Brdih dobimo en vikend kasneje! Rezerviraj soboto, 15. in nedeljo, 16. junija za druženje ob zgodbah vinarjev in okušanju žlahtne kapljice v Brdih. 

Vstopnice so že v prodaji.

Briški praznik vina: Dnevi odprtih kleti

Kontrabantarji se bomo po novem v Brdih srečevali vsak tretji in ne več drugi vikend junija. Takrat je namreč čas za praznovanje tradicije vinogradništva na dogodku Dnevi odrtih kleti. To je tudi čas, ko okušamo izvrstna briška vina, gastronomijo in se družimo z našimi prijatelji vinarji.

Kako smo se imeli na DOKu 2023 lahko preveriš med prigodami. Kmalu pa ti postrežemo z več informacijami, kakšni so plani za 2024. Seznam prijavljenih vinarjev bomo pridno polnili prav na tej strani, zato #StayTuned.

O Dnevih odprtih kleti – DOK Brda

Dnevi odprtih kleti v Brdih so prava poslastica za ljubitelje vina in edinstvena priložnost za raziskovanje bogate vinske dediščine te čarobne slovenske pokrajine. Dogodek, ki povezuje večje in manjše vinarje, se navadno odvije na tretji vikend v juniju. To je čas, ko cele družine vinogradnikov odprejo vrata svojih kleti, kar omogoča obiskovalcem, da se potopijo v svet vrhunskih vin, ki so plod strastnega dela in edinstvene pokrajine Goriških Brd.

Na sprehodu med vinogradi, posestmi in vinskimi kletmi se lahko gostje srečajo z gostoljubnimi vinarji, ki z veseljem delijo svoje znanje o vinski tradiciji tega območja, vedno pa poskrbijo tudi za zabavo. Okušanje vrhunskih vin ob spremljavi lokalnih kulinaričnih dobrot postane enkratno doživetje, ki združuje Briško ljubezen do enologije, kulture in Brd. 

Dnevi odprtih kleti v Brdih tako ponujajo edinstven vpogled v srce te vinorodne regije.

Boš letos z nami? 

DOK 2024 sodelujoči vinarji

Seznam bo kmalu na voljo

Vstopnice so že v prodaji,