Dnevi odprtih kleti – DOK 2024

V 2024 se v Brdih dobimo en vikend kasneje!
Rezerviraj soboto, 15. in nedeljo, 16. junija za druženje ob zgodbah vinarjev in okušanju žlahtne kapljice v Brdih. 

Dobrodelna dražba vin - DOK 2024

Vina, ki so jih darovali briški vinarji, so opremljena z edinstvenimi etiketami – umetniškimi deli, ki so nastala v sklopu mednarodnega festivala Art Circle. Z zbranimi sredstvi bomo v sodelovanju z Rotary Medana-Goriška skušali uresničiti delček otroških sanj.

Izkupiček bo v celoti namenjen otrokom za udeležbo na poletnem kampu s Saro Isaković

Briški praznik vina: Dnevi odprtih kleti

Kontrabantarji se bomo po novem v Brdih srečevali vsak tretji in ne več drugi vikend junija. Takrat je namreč čas za praznovanje tradicije vinogradništva na dogodku Dnevi odrtih kleti. To je tudi čas, ko okušamo izvrstna briška vina, gastronomijo in se družimo z našimi prijatelji vinarji.

Zakulisje procesa pridelave vina, zgodbe in anekdote vinarjev, okušanje različnih sort vin in uživanje v sončnih razgledih na posestih vinarjev, bo vse ljubitelje žlahtne kapljice za dva dni popeljalo v edinstven čas in prostor.

O Dnevih odprtih kleti – DOK Brda

Dnevi odprtih kleti v Brdih so prava poslastica za ljubitelje vina in edinstvena priložnost za raziskovanje bogate vinske dediščine te čarobne slovenske pokrajine. Dogodek, ki povezuje večje in manjše vinarje, se navadno odvije na tretji vikend v juniju. To je čas, ko cele družine vinogradnikov odprejo vrata svojih kleti, kar omogoča obiskovalcem, da se potopijo v svet vrhunskih vin, ki so plod strastnega dela in edinstvene pokrajine Goriških Brd.

Na sprehodu med vinogradi, posestmi in vinskimi kletmi se lahko gostje srečajo z gostoljubnimi vinarji, ki z veseljem delijo svoje znanje o vinski tradiciji tega območja, vedno pa poskrbijo tudi za zabavo. Okušanje vrhunskih vin ob spremljavi lokalnih kulinaričnih dobrot postane enkratno doživetje, ki združuje Briško ljubezen do enologije, kulture in Brd. 

Dnevi odprtih kleti v Brdih tako ponujajo edinstven vpogled v srce te vinorodne regije.

Boš letos z nami? 

DOK 2024 sodelujoči vinarji

Vstopnice so že v prodaji,