Prijava / Registracija

Zgodba domačije Radikon – globoko zakoreninjene v območju in sozvočju s tradicijo Goriških brd – je najprej in predvsem izražanje družine. Ene tistih družin s pristnim in trdnim kmečkim izvorom, ki je rasla in raste v kulturi poštenega in potrpežljivega dela, s pronicljivostjo, modrostjo in previdnostjo tistega, ki gleda v oddaljenost in se ne boji delovati in živeti za ideal. Na tem koščku izjemne briške zemlje pridelujemo vino že več kot 150 let, s ciljem vedno znova potrjevati kakovosten slog velike osebnosti. 

Vino, tako kot človek, je njegova zgodba. Danes srčno družinsko vinsko zgodbo nadaljujemo Davorin, Neda, Nika in Marko.

Narava je vrhunski protagonist našega dela in izkušnje naših prednikov so nas naučile, da jo ljubimo in spoštujemo, razumemo njeno izredno zapletenost in cenimo njen veliki potencial.

Pridelujemo vino, ki ga imamo radi in je izraz ozemlja, na katerem se je rodilo – pristno, trajnostno in strukturirano. Ne sledimo trendom za vsako ceno. Svoboda je tisto, kar najbolj cenimo. Naš cilj je predstaviti našo osebno vizijo navdihujočega briškega terroirja.

Zemlja in vinogradi pripovedujejo generacije, letne čase, nostalgijo, upanje. Ozirajoč se na vsakdanjo realnost ozemlja, si želimo z veliko zanosa na bazi teh vrednot in vrlin, ubrati oziroma napisati še bolj čudovito zgodbo, ki bo vselej govorila o lojalnosti do dela, vina, in predvsem do sebe.

Spoznajte naša vina, doživite naš svet.

Ponudba

DOK ponudba vin

  • Rebula 2020
  • R Tok 2020
  • Malvazija 2020
  • Chardonnay 2020

Lokacija


6 oseb je shranilo to ponudbo