Rotary vinograd kluba Medana-Goriška

5212 Dobrovo v Brdih
  • Sodeluje le v
    soboto, 15.junija 24
  • Gostinska ponudba
    Ni vključena v ceno DOK vstopnice

Rotary klub Medana-Goriška je dobrodelna organizacija s sedežem na Plešivem v Goriških brdih, uradno ustanovljena leta 2017. Dobrodelna sredstva zbiramo preko dveh glavnih dogodkov, dobrodelne dražbe vin v sklopu dnevov odprtih kleti – DOK in vsakoletne rotarijske trgatve.

Poleg tega smo leta 2021 uradno otvorili prvi rotarijski vinograd v Sloveniji ob glavni cestni povezavi Vipolže – Kozana kjer se tudi odvija vsakoletna dobrodelna rotarijska trgatev in letošnja točka DOK.

Iz pobranega grozdja po principu kroženja vsako leto eden izmed vinarjev članov – Bužinel,
Kristančič Dušan & Marko in Ščurek napravi edinstveno polnitev rotarijskega vina, na ta način smo dosedaj napravili že tri polnitve z lastno etiketo kluba – Rebula 2019, Rebula 2020 in Chardonnay 2021.
Ker je bil letnik 2019 razprodan, boste imeli na letošnjem DOK-u možnost poizkusiti in v posebni darilni embalaži v zameno za dobrodelna sredstva dobiti Rebulo 2020 in Chardonnay 2021.

Celoten izkupiček dobrodelne dražbe vin kot tudi dobrodelnih prispevkov za rotarijsko vino bo letos namenjen nakupu defibrilatorjev za območja v Brdih, kjer ta življenjsko pomembna naprava še ni našla svojega mesta.

Lokacija


1 oseba je shranila to ponudbo